
این روزها همه جا صحبت از افزایش نرخ اجاره بها در تهران و دلایل و پیامدهای آن است. میان مسئولین و صاحب نظران نیز در این مورد توافقی وجود ندارد، برخی آن را شایعه ای بیش نمی دانند و برخی از افزایش ۴۰ درصدی نرخ اجاره بها گله می کنند. از طرفی تابستان است و گرمای بازار مسکن و نقل و انتقالات و حاشیه های پیرامون آن نقل محافلی است که به نوعی با مسکن سر و کار دارند. اما سراغ واقعیت را باید از مستاجرانی گرفت که با اجاره های سنگین ناچار به تمدید قراردادهای خود هستند و افزایش قیمت ها را با تمام جانِ خود لمس می کنند.
پایگاه تحلیلی-خبری هماندیشی به نقل از روزنامه فرهیختگان و تاکید بر نظر کارشناسان مسکن بر تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر نرخ اجاره بها اشاره کرده است. این منبع از افزایش ۳۰ الی ۴۰ درصدی نرخ اجاره بها خبر می دهد و به نقل از کارشناسان مسکن می گوید:
« به طور مثال یک واحد ۶۷ متری نوساز سال ۹۵، شصت میلیون تومان رهن کامل بود، ولی در حال حاضر مالک با هشتاد و پنج میلیون تومان رهن هم راضی نیست». «اگر وضع به همین منوال پیش برود مستاجر زیر اجاره بها خرد می شود و وضعیت خوبی پیش رو نخواهیم داشت».
از طرف دیگر، ضعف و کم رونق بودن کار مشاورین املاک نیز روی دیگر این سکه است. در همین منبع به وضعیت مشاورین املاک پیرو گرانی نرخ اجاره ها اشاره شده است:
«بخش فروش که تعطیل شده است و اجاره هم در همین دو، سه ماهه(تابستان) صورت می پذیرد و در حال حاضر فقط داریم زندگی روزمره را می گذرانیم و متاسفانه هیچ رفاه حداقلی وجود ندارد».
وی درباره وضعیت بازار مسکن گفت: «آنقدر وضعیت خراب است که معاملات املاکی های جدید از این کار بیرون آمده اند و خیلی از آژانس ها تعطیل شده اند».
بنا بر اظهار نظر مسئولان و کارشناسان به نظر می رسد یکی از عمده ترین دلایل افزایش اجاره ها، گرانی مسکن و کاهش توان خرید خانه از سوی مردم و به دنبال آن روی آوردن اجباری به اجاره نشینی باشد. بدیهی است که نقش سیاستگذاریهای غلط و کوتاه مدت را در پیدایش چینی وضعیتی و پیامدهای پیش روی آن به عنوان تاثیرگذارترین عامل نمی توان نادیده گرفت.
برگرفته از: تی نیوز